Historie hotelu

Začátkem roku 1930 si Jan Holub - arcibiskupský nadlesní a správce arcibiskupského majetku pro Moravu - nechal postavit rekreační rodinnou vilu v Beskydech na Čeladné. O svůj majetek se pečlivě staral a vilu postupně zveleboval, přistavil bazén, skleník, kuželky, ovocný sad a rybník. Vedle byl malý statek a v okolí krásné lesy. Po smrti Jana Holuba rodinnou vilu zdědila jedna z dcer, která vilu využívala jako prázdninový dům. Manželem této dcery byl Karel Kornel, který byl v roce 1948 zatčen a rodina Kornelova byla nucena utéct do Francie. Veškerý majetek byl novou vládou zabaven.

Asi o deset let později byl objekt odkoupen společností MEZ Frenštát. Vilu předělali na hotel a přistavili budovu sloužící jako restaurace. V roce 1990 podaly dcery Kornelovy žádost o navrácení majetku. Část pozemku nemohla být vrácena, protože tam mezi tím byly postaveny okály, které patří sousednímu rekreačnímu středisku. Budovu "restaurace" musely odkoupit. Bazén, rybník, skleník, statek ... nic takového tam už nebylo. Když majetek převzali, byl ve velmi smutném stavu, chátral.

Postupně se restaurace i pokoje renovovaly, tak aby se z chaty stal příjemný a pohodlný hotel. Došlo i na venkovní úpravy a na pozemku se přistavěl tenisový a volejbalový kurt. Nad restaurací se upravila terasa s hezkým posezením a výhledem na hory.

V roce 2008 byla navázána spolupráce s Arch. Janem Konečným a interiér restaurace kompletně zrekonstruován s myšlenkou propojit čistotu a jednoduchost přírody s moderním designem. K restauraci byla v roce 2010 přistavěna prostorná zimní zahrada s krbem. Z původní pracovny pana Holuba je v současnosti History apartmán, který si zachoval prvorepublikový vzhled. Také ostatní pokoje prošly rekonstrukcí. Každý pokoj má svůj osobitý charakter, velikost, vybavení, výhled, ale u všech jsme se snažili vytvořit dobrý pocit útulnosti a pohodlí pro naše hosty. Na jaře roku 2014 došlo k přístavbě nové moderní části hotelového komplexu, kde se nachází pokoje. Designblok s dostatkem komfortu, nápaditým a neočekávaným designem.